Loading...

Over ons

Het Toscane van Frankrijk

Ann en Danny
Na jarenlang hard werken in België besloten wij niet langer te wachten om onze grote droom waar te maken en daarom starten wij in 2020 onze B&B met gîtes in één van de mooiste stukjes van Frankrijk.
We vonden een prachtig landhuis in het pittoreske dorpje PONTCIRQ in het departement Lot. De streek wordt gekenmerkt door een afwisseling van diepe valleien en heuvels die elkaar afwisselen en de natuur is hier nog heel puur en ongerept.
Men noemt het dan ook niet voor niets het Toscane van Frankrijk. Het ligt vlak tegen het meer gekende en iets drukkere departement Dordogne.
Ontdek samen met ons waarom we juist deze streek genomen hebben om ons avontuur te beginnen. Wij hopen u zo snel mogelijk te ontmoeten in ons nieuwe verblijf en beloven u alvast een fijne en onvergetelijke vakantie en rust, héél veel rust …
Aminata Ann en Danny
ANN en DANNY
Uw gastvrouw/heer

Onze droom

Na jarenlang hard werken in België besloten wij niet langer te wachten om onze grote droom waar te maken … verhuizen naar het buitenland. Danny werkte altijd al in de bouw en ikzelf was leertherapeute.
Dat betekent veel met mensen omgaan. Een perfecte combinatie toch? Mijn nieuwe hobby werd bovendien koken en de puzzel was snel gelegd.

Aminata

We zochten en vonden een prachtig landhuis in het pittoreske dorpje Pontcirq in het departement Lot in Frankrijk. Dit landhuis met ‘pigeonnier’ of duiventoren, is gebouwd in de typische bleke kalksteen van de streek. We waren meteen verliefd en doopten het 'Aminata', wat beschermengel betekent. Want we wisten zeker dat we ons hier meteen thuis zouden voelen en onze droom konden waarmaken.
Sindsdien wonen we boven in een klein Frans dorpje. De rust, het open zicht en de mooie view op de vallei was het eerste dat ons opviel. De streek wordt dan ook gekenmerkt door een afwisseling van diepe valleien en heuvels en de natuur is nog puur en ongerept. Men noemt het dan ook niet voor niets het 'Toscane van Frankrijk'.

Thuis in Frankrijk

Aminata ligt vlak tegen het meer gekende en iets drukkere departement Dordogne, van hieruit gemakkelijk te bereiken. En toch wonen we midden in de natuur. Gaan slapen en opstaan met reetjes in de tuin, prachtige vlinders en vogels overal, wat wil een mens nog meer?
Jaar na jaar verandert dit huis meer en meer naar onze eigen smaak en hebben wij steeds meer het gevoel hier thuis te horen.

Ontdek samen met ons waarom we juist deze streek genomen hebben om ons avontuur te beginnen. Wij hopen u zo snel mogelijk te ontmoeten in ons vlinderparadijs en beloven u alvast een fijne en onvergetelijke vakantie!